Дизайнерска работилница на ТексТейлър Експо 2019 - ТЕКСТЕЙЛЪР ЕКСПО - Международна изложба за шивашка и текстилна промишленост

Дизайнерска работилница на ТексТейлър Експо 2019


                    
По време на ТексТейлър Експо 2019 (7-9 ноември 2019) водещият дизайнер Иван Донев*, който работи в Италия и вече има световна известност, показа на млади дизайнери не просто как да създават модели, а и как да изградят своя визия и да покажат колекциите си по най-добрия начин! Стилистът представи на заявилите участие млади дизайнери, както и на работещите дизайнери, които искат да осъвременят своя поглед:

-          Конкурс за млад дизайнер “Tailor your mind” – представяне регламента на конкурса и как да се подготвят участниците в него за тяхното най-добро представяне в различините му етапи.
-          Презентация в разновидностите влакна и техните характеристики
(графична и експериментална демонстрация )
-          Кратка история на модата и нейната еволюция през различните периоди на миналия век
-          Създаване на мудборд  и BOOK (презентация и демонстрация, важна за участниците в конкурса)
-          Моделиране върху манекен в 3D (деомнстрация върху френски манекен Висша Мода)
-          Конфекция Висша Мода (в тази част ще бъдат демонстрирани някои от тайните на висшата конфекция, които допринасят за вътрешната и външната красота на дрехата)

Вижте Иван, който разказва за работилницата:

*Иван Донев е български дизайнер на 31 години роден в Пловдив и обявен от италианските медии за „осиновеният стилист от Италианската Висша Мода“. Носител е на „Златна Игла“ за 2018 , категория „Дизайнер на годината“, както и на много международни отличия. Научете повече за Иван.

Медийни партньори